Tort Snickers

Tort Snickers
 

INGREDIENTE:Blaturi
8 albusuri
300 gr. zahar
400 gr. nuca macinata
4 linguri faina
3 linguri cacao
jumatate plic praf de copt

Crema:
8 galbenusuri
1 ou intreg
3 linguri cacao
250 gr. zahar
4 linguri lapte (caldut)
250 g. unt
100 gr. ciocolata cu lapte
Prima data cand am facut tortul asta l-am facut sub forma de prajitura.:) Si l-am dus la o petrecere, asa cum imi place mie, sa duc desert cand merg undeva.:)) Nu stiu daca sau cat am apucat sa gust eu atunci, dar stiu ca a avut un succes nebun, si multa vreme dupa s-a vorbit despre el. Ma tot gandesc daca a fost „vinovat” gustul lui bun sau faptul ca am cam gresit crema si a iesit un fel de sos ciocolatos, decadent, in care am inecat prajitura de mi-a lesinat publicul de placere. Either way, se pare ca este un tort extrem de apreciat, motiv pentru care l-am facut si eu anul asta pentru aniversarea lui Razvan de la scoala. Motiv pentru care nu am poza cu sectiunea.:)

Reteta este de la draga de Laura Sava, de care imi place maxim, si de la care am luat muuulte retete de-a lungul anilor, mai ales din cele pentru copii.

DSCF0453

Separam ouale si batem albusurile cu 300 de grame de zahar pana stau bat. ­čÖé Adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca facuta praf si cacaua.

DSCF0437

DSCF0438

Amestecam usor cu o spatula si impartim in doua forme de tort de 26 cm.

DSCF0439

Coacem la 170C pana trece testul scobitorii.

Pentru crema, punem la bain marie galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele.

DSCF0429

Amestecam constant pana se omogenizeaza, aproximativ 20 de minute.

DSCF0430

Apoi se adauga ciocolata rupta bucatele mici si relativ egale.

DSCF0432

Continuam sa amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul rece taiat bucatele si amestecam pana la omogenizare.

Eu am facut si o crema caramel de toata frumusetea. Reteta aici.

Am montat asa: blatul numarul 1, crema, iar in centru, pentru o surpriza gustoasa, am pus crema de caramel si niste nuca pisata.

DSCF0441

Apoi blatul numarul 2 si crema din nou. Mi-nu-nat!

DSCF0450

DSCF0448

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =