Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
 

INGREDIENTE:175 grame unt, temperatura camerei
100 grame zahar tos
6 oua, separate
200 grame ciocolata
65 grame zahar pudra
175 grame faina cu agent de crestere
Ok. Pentru iubitorii de ciocolata, am un anunt important: luati-va cea mai mare furculita pe care o gasiti la indemana si pregatiti-va sa gustati unul dintre cele mai bune torturi ciocolatoase intalnite de voi pana acum. Ciocolata in blat, ciocolata in crema..nebunie pentru papilele gustative! 🙂

Tortul este cum imi place mie, moist as it can be, iar ciocolata cu lapte (sau cel putin din asta am folosit eu) se simte pana la ultima papila. Be ready, asadar!

20141129_103550

Dupa cum vedeti, tortul are si hainute frumoase, pentru ca a fost de fapt o comanda. Una dintre cele mai grele, daca ma intrebati pe mine, pentru ca nu am absolut deloc talent la desen, si daca pana acum nu eram cine stie ce fan spice..de cand cu tortul asta nu vreau sa le mai vad.:) (pentru cine nu s-a prins, alea sunt niste spice! 🙂 )

Dar..rudimentar asa cum il vedeti, a castigat puncte la gust, si pana la urma to(r)tul e bine cand se termina cu bine, nu? 🙂

Incalzim cuptorul la 180C. Ungem cu unt o tava rotunda de 26 cm.

Topim ciocolata la bain marie sau microunde, o amestecam sa se omogenizeze si o punem deoparte. Mixam impreuna untul si zaharul pana devin pufoase.

Adaugam galbenusurile, omogenizam. Varsam ciocolata topita in amestec si avem grija ca mixerul sa fie pe slow. Cernem faina si o adaugam incet la compozitie, amestecand cu o lingura de metal.

DSCF1101

O sa dureze putin, dar se va omogeniza.

DSCF1102

Batem albusurile pana incep sa devina tari, apoi adaugam zaharul pudra si continuam sa le batem. Turnam amestecul peste albusuri si amestecam usor, pe slow.

DSCF1103

 

Turnam amestecul in tava si coacem pana ce un cutit curat sau o scobitoare inserata in tort iese curata.

Pentru ganache:

115 grame ciocolata, maruntita

1/2 cana crème fraiche

Incalzim smantana dulce, fara a o aduce la temperatura de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata facuta bucati. Lasam 1,2 minute apoi amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Dupa ce se raceste putin, bagam la rece o ora, doua, apoi o batem cu telul pana devine pufoasa.

Eu am facut si un buttercream de portocale, mi se pare ca se intelege bine cu ciocolata, apoi am imbracat in pasta de zahar si mi-am prins urechile in spice.

20141129_103600-1

Si, prin amabilitatea invitatilor, o poza cu sectiunea(scuzati calitatea 🙂 )

20141129_200540

Pofta buna!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 1 =