Moelleux aux chocolat

Moelleux aux chocolat
 

INGREDIENTE:113 grame unt nesarat, cuburi
170 grame ciocolata
3 oua, separate
65 grame zahar tos
1 lingurita esenta vanilie
1/8 lingurita tartar
1 lingurita zahar pudraIn engleza Molten Cake.In romana…habar n-am.Nu mi vine nicio denumire atragatoare si nici nu am auzit vreodata vreun nume romanesc pentru reteta asta.:)

A! Ba da. Fondant de ciocolata. In fine. Cum vreti voi sa-i spuneti. 🙂

Dar e buuuuun!!Maaama, ce bun e. Si stiti cum va zic eu: daca nu ma credeti nu aveti decat sa incercati.:) Am doua retete de moelleux(de obicei le fac in aceeasi zi, pentru ca una e preferata unei parti a familiei si cealalta preferata altei parti 🙂 ) Asta e mai pufos, mai delicat, cealalta reteta ne ofera un desert mai…decadent.:)

Revin cu detalii. Pana atunci, sa vedeti ce simplu se face:

DSCF0879

Incalzim cuptorul la 200C. Ungem 4 ramequins cu unt si le pudram cu zahar.

La bain marie amestecam untul si ciocolata.

DSCF0873

Cand e gata, dam deoparte. Batem galbenusurile cu 65 de grame de zahar pana se albesc.

DSCF0874

Adaugam vanilia si ciocolata. Amestecam.

Separat batem albusurile cu tartarul pana se intaresc. Adaugam apoi 1 lingura de zahar si continuam sa batem pana stau bat.

DSCF0875

Punem albusurile peste amestecul de ciocolata si amestecam cu spatula.

DSCF0876

Turnam in forme si coacem 10-15 minute.

DSCF0877

DSCF0879

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =