Pasca

Pasca
 

INGREDIENTE:Aluat:
550 grame faina
125 ml apa calduta
125 ml lapte caldut
80 gr unt topit
150 gr zahar tos
1 pliculet drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf de sare
coaja rasa de lamiae
Umplutura:
300 gr branza dulce
1 plic zahar vanilat
2 fiole esenta rom
coaja rasa de lamiae
10 gr gris
25 gr faina
2 oua
100 gr stafide
Pt. uns:
1 galbenus
30 ml lapte
miere dupa coacereIooi..amu’ vad de cand nu am mai postat vreo reteta noua. Pe Facebook am fost mai activa, am mai pus poze cu torturile pe care le-am facut, insa aici..shame on me.

Dar uite, ca sa ma iertati, vin azi cu o reteta delicioasa de pasca. Mi s-a parut cea mai potrivita pentru perioada asta. Si stiu, sunt multe retete de pasca- si cu blat, si fara…dar mie asta imi place pentru ca are un blat pufos, ca de cozonac(mmmm..cozonac..mniam mniam). Haideti sa vedem:

DSCF9956

Incepem prin a acoperi stafidele cu apa si a le lasa 30 minute, sa se hidratez,apoi le scurgem bine.

Branza dulce,zaharul, esenta de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, ouale si stafidele le amestecam cu un tel. Adaugam grisul si cele 25 grame de faina, apoi omogenizam.

DSCF9950

La masina de paine punem apa calda, laptele cald, untul caldut, galbenusurile, drojdia, zaharul, coaja de lamaie, faina si sarea, in ordinea asta. Le punem la programul pentru dospit, de 90 de minute. Bineinteles ca putem face aluatul si la mana, daca nu avem masina de paine.

Cand e gata dospit ungem cu ulei suprafata de lucru si impartim aluatul in 2 parti egale. Din jumatate se intinde o foaie cu mana(nu cu sucitorul)si se aseaza in forma de tort tapetata in prealabil cu hartie de copt. intepam cu furculita.

Cealalta jumatate o impartim in 3 parti egale pe care le rulam si le impletim, apoi le asezam in forma de tort, peste foaia intinsa deja, pe margine.

DSCF9949

Lasam 45 de minute la crescut. Dupa 45 de minute turnam umplutura in mijloc si ungem cu ou si cu lapte.

DSCF9952

Bagam la cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 de minute, sau pana e gata! Pofta buna sa aveti si un Paste Fericit!

DSCF9960

DSCF9962

 

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 2 =