Tort Foret Noire

Tort Foret Noire
 

INGREDIENTE:Blat cacao:
6 oua
190 grame zahar
140 grame faina
45 grame cacao
Crema frisca:
400 grame smanatana pentru frisca
60 grame zahar pudra
esenta vanilie
Crema ciocolata:
250 grame lapte
50 grame galbenusuri
50 grame zahar
125 grame ciocolata neagra
Glasaj lucios
120 grame apa
100 grame smanatana dulce
220 grame zahar
80 grame cacao
8 grame gelatina
Garnitura:
240 grame cirese (compot)
SIrop:
200 grame sirop compot(cirese)
80 grame zahar
80 grame apa
Decor:
fulgi ciocolata, frisca, cirese 

It’s been a looong time, without you my friend(s)

I will tell you all about it when I’ll see you again…

Da. Fast and Furious 7. Frumos baiat, pacat de el. Dar nu de asta ne-am adunat aici. Am lipsit o vreme din peisaj pe site, am fost mai activa pe Facebook,daca se poate numi activ un om care doar pune poze cu torturile facute. Dar viata mea a luat o turnura nebuna lately, si abia mai am timp sa respir.

In alta ordine de idei, nu ma intorc cu mana goala, ci cu reteta unui tort care mie imi place foarte mult, Foret Noire.

Am mai facut acest tort, insa nu dupa o reteta asa..complexa..sa zicem. E ceva de munca, insa cred ca rezultatul e pe masura. Enjoy!

 

P.S. Imi pare rau, insa nu am poze din timpul prepararii tortului, s-a intamplat intr-o noapte, tarziu, in jurul orei 12.00-1.00, cand numai de poze nu aveam chef sau timp. O sa povestesc frumos, Creanga style, ca sa va inchipuiti corespunzator. ­čśë

 

20150530_171852

 

Pentru sirop, aducem la fierbere apa, zaharul si siropul de cirese. Lasam deoparte, sa se raceasca.

Pentru blatul de cacao, batem galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Batem albusurile separat. Cernem faina si cele 45 de grame de cacao peste galbenusuri, amestecam. Turnam albusurile batute peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor, cu o spatula, de jos in sus. Turnam in forma de copt tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si bagam la cuptorul incins la 180C(eu am folosit o forma de 20 cm diametru) Dupa 15-20 minute verificam daca lama unui cutit iese curata din blat. Asta e mereu semn bun cand vrem sa fie facut blatul.

Cand e gata, scoatem, racim si taiem in 3.

Pentru a realiza crema batem galbenusurile cu zaharul bine de tot, pana se albesc. Punem laptele la fiert. Cand e fierbinte, fara a fierbe, turnam jumatate din cantitate peste galbenusuri, amestecam, apoi turnam tot peste laptele ramas si amestecam. Lasam pe foc mic amestecand constant, pana ce incepe sa se ingroase. Turnam, prin sita, peste ciocolata facuta bucatele si omogenizam.

Batem smanatana de frisca impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana stau bat. Inainte de a incepe sa le dam bataie insa, avem grija sa tinem la rece atat vasul (metalic) in care vom desfasura activitatea, cat si ustensilele metalice de la mixer.

Ok. Suntem pregatiti sa incepem ansamblarea. Insiropam  primul blat apoi repartizam o treime din crema de ciocolata, cirese din compot si frisca. repetam actiunea si cu celelalte blaturi. Peste ultimul blat nu intindem nimic deocamdata. Bagam la congelator 30 de minute.

Pregatim glasajul lucios astfel: peste granulele de gelatina punem putina apa si lasam 10 minute sa se hidrateze. Punem apa, smantana si zaharul la fiert. Amestecam. Luam de pe foc si adaugam gelatina si cacaoa. Amestecam.Trecem prin sita si folosim cald.

Scoatem tortul de la congelator, impartim crema ramasa peste tort si bagam iar la rece pentru 30 de minute(congelator).

Punem tortul pe un gratar, cu un vas dedesubt. Turnam glasajul si avem grija sa il repatizam frumos si pe marginile tortului. Bagam, din nou, la congelator pentru 10 minute. Scoatem si decoram cu fulgii de ciocolata, frisca si ciresele ramase. Lasam la rece(frigider) pana in momentul servirii. Minunat!

20150530_172123-1

 

 

 



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − two =