Tiramisu

Tiramisu
 

INGREDIENTE:400-500 grame piscoturi de sampanie(in functie de vas)
500 grame mascarpone
3 oua
6 linguri de zahar
o cafea mare diluata cu apa si indulcita
cacao
praf de sareDesertul asta e bun. Bun de tot. Si parca mai castiga puncte si datorita faptului ca se face extrem de usor. Si rapid. Pierde un punctisor la faptul ca trebuie sa asteptam putin sa se „inchege” la rece. Nu ca daca l-am manca asa am pati ceva. S-a intamplat. Dar se taie si serveste mai usor daca il lasam cateva ore la frigider.

Retete sunt de tot felul, si chiar daca sunt asemanatoare eu merg mereu pe o reteta luata de pe www.adihadean.ro. Adaptata putin in sensul in care nu pun nici amaretto nici brandy, folosesc doar cafea diluata cu apa, dar in rest..cam la fel. Hai sa vedem:

DSCF1156

Incepem prin a face cafeaua si a avea grija sa fie rece atunci cand o folosim. O indulcim cu o lingurita de zahar si o diluam cu apa. Eu pun dupa ochi..la o cana de cafea cam trei sferturi cana apa, dar fac cafeaua tare.

Apoi separam ouale si frecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Albusurile le batem separat cu putin sare si cand stau bat adaugam 3 linguri de zahar si le batem pana nu mai stiu de ele.

DSCF1144

Intr-un bol mic „desfacem” crema de mascarpone. Asta inseamna sa o batem putin cu telul, mixerul sau furculita pana se omogenizeaza. Apoi o amestecam cu galbenusurile.

DSCF1145

Impreunam intru absolut crema de mascarpone cu spuma de albusuri, insa cu blandete, cu ajutorul unei spatule, de jos in sus, pentru ca amestecul sa ramana pufosel.

Apoi incepem operatiunea „montat”. Intr-un vas patrat sau dreptunghiular asezam un rand de piscoturi de sampanie inmuiate in cafea. Avem grija ca atunci cand inmuiem piscoturile sa nu le uitam in bolul plin de cafea. Nu vrem ca ele sa fie de nerecunoscut, ci doar imbibate usor.

Peste stratul de piscoturi asezam jumatate din crema, apoi alt strat de piscoturi, apoi cealalta jumatate de crema, apoi pudram cu cacao.

DSCF1146

O bagam la frigider pentru cateva ore(cat putem sa rezistam), chiar pana a doua zi, daca putem, si o servim relativ repede(o zi, doua). Gata! S-aveti pofta!

DSCF1154



2 thoughts on “Tiramisu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 3 =