Cheesecake (fara coacere) cu ciocolata alba si zmeura

Cheesecake (fara coacere) cu ciocolata alba si zmeura
 

INGREDIENTE:Pentru blat:
300 grame biscuiti
150-170 grame unt topit
Pentru compozitie:
400 grame ciocolata alba
3 linguri unt
200 grame crema de branza, temperatura camerei
1/4 cana zahar
3/4 cana smantana de frisca
1 lingurita esenta vanilie
1 cana zmeura proaspata
Pentru sos:
2-3 cani zmeura proaspata
zahar

IMG_6153

Zmeura este printre fructele mele preferate. Pe langa faptul ca o poti manca asa, simpla, si e delicioasa, poti face o multime de lucruri gustoase cu ea. Singurul inconvenient(pana ma mut la casa mea, sa o pot cultiva) este ca are un pret marisor de obicei. Marisor daca vrei sa iti bagi capul intr-un castron plin si sa mananci pana culoarea pielii tale este roz. True story. Asta vara am luat cu 15 lei kg, apoi s-a facut 20..25 chiar, si, minune, ce sa vezi? Saptamana asta am gasit cu 16.5 lei kilogramul. Semn divin, mi-am spus, indesand un kilogram in sacosa.(e o figura de stil, nici nu am furat-o si nici nu as fi abordat metoda indesatului, ca se striveste de numa’)
Si planul meu sincer era sa fac o super tarta, insa Razvan, mintea luminata si deschisa spre cheesecake a familiei, a spus ca ar trebui sa ma reorientez spre desertul abia pomenit. Asa ca s-a intamplat in felul urmator:
Am tapetat o tava de 20 cm cu hartie de copt, si in ea am indesat biscuitii zdrobiti pe care ii amestecasem cu untul topit. Optional puteti pune si o lingurita de scortisoara, eu nu ma innebunesc. Am folosit o lingura si am intins biscuitii pe toata suprafata, pereti inclusiv, sa fie bine. Am bagat la rece.

Pauza scurta. Am facut si poze in timpul procesului, insa cu un alt aparat si mi-e ca daca ma apuc sa descarc pozele din ala in laptop imi trece cheful de postat, asa ca daca va e ceva neclar va rog sa-mi spuneti, revin cu amanunte..foto.:)

revenim.
La bain marie topim ciocolata si untul.Racim putin.
Intr-un bol amestecam crema de branza, smantana dulce si zaharul aproximativ 3 minute. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam.
Turnam ciocolata topita si racita peste acest amestec si omogenizam . Adaugam si zmeura si amestecam usooor, sa nu transformam zmeura in piure si albul in roz.
Turnam peste blat. Bagam la rece. Asteptam daca putem. Mancam. Mai intram pe www.pasiunecugust.ro, ca ne-a placut reteta. 🙂
IMG_6140

P.S. in lungul timp in care cheesecake-ul sta la rece dam prin blender zmeura cu zaharul apoi trecem prin sita, sa scapam de seminte. Turnam elegant peste cheesecake. Mormaim de placere. 🙂
IMG_6150



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =