Tort triplu mousse de ciocolata

Tort triplu mousse de ciocolata
 

INGREDIENTE:Blat:
65 grame faina
120 ml lapte batut
60 grame zahar
60 grame unt
20 grame cacao
1 ou
putina sare
1/2 lingurita bicarbonat
Mousse ciocolata amaruie:
300 grame ciocolata amaruie
250 ml smantana pentru frisca
50 ml apa rece
40 grame unt
5 grame gelatina
Mousse ciocolata cu lapte:
300 grame ciocolata cu laptr
250 ml smantana de frisca
50 ml apa rece
40 grame unt
5 grame gelatina
Mousse ciocolata alba:
300 grame ciocolata alba
250 ml smantana frisca
50 ml apa rece
40 grame unt
5 grame gelatina

Am reteta asta in asteptare de atata timp incat acum, cand am revazut pozele, am luat hotararea sa o repet curand, ca a trecut prea mult…:)
Reteta e luata de la Jamila si e destul de simplu de facut, trebuie doar putina atentie si multa rabdare. Si mi-a placut mult chiar si mie, care nu suport ciocolata, daramite 3 tipuri laolalta…Dar gusturile se echilibreaza unul pe celalalt si rezulta ceva cu adevarat spectaculos.

Nu am poze din timpul procesului pentru ca nu aveam baterie la aparat, dar chiar nu e mare tehnologie. Va arat produsul final si dupa ce veti citi cat de usor se face nici nu aveti nevoie de poze.:D

IMG_6058

Pentru blat mixam untul cu zaharul la viteza mica pana se omogenizeaza.Adaugam oul si mixam iar. Cand oul e incorporat adaugam laptele batut si cernem deasupra ingredientele uscate(faina, cacaoa, sarea si bicarbonatul).Mixam iar, fara a exagera, pana se omogenizeaza, apoi turnam intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, nivelam si bagam la cuptor, la 185C, pentru aproximativ 20 minute. Eu am folosit o tava de tort cu diametrul de 26 cm.Pentru ca e un tort care arata frumos, mai frumos decat altele, tapetam si peretii tavii cu hartie de copt, pentru a obtine un aspect uniform .Cand e gata blatul(verificati chiar si mai devreme, cu o scobitoare) il lasam sa se raceasca si ne ocupam de primul mousse,cel de ciocolata neagra.
Hidratam gelatina, adica turnam cei 50 ml de apa rece peste ea si o lasam sa se umfle in ..granule, ca pene nu are. Topim ciocolata si untul la bain marie(intr-un bol deasupra unui vas cu apa care fierbe).
Cand ciocolata e topita adaugam, tot in bolul situat deasupra apei, gelatina hidratata, si amestecam bine, apoi luam de langa sursa de caldura si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Cand ciocolata a ajuns la temperatura camerei batem smantana de frisca pana sta bat si o incorporam usor usor in ciocolata. Este foarte important ca ciocolata sa nu fie calda, sa nu stricam mousse ul. O incorporam cu o spatula, cu miscari blande, de jos in sus, pana ce amestecul e uniform.
Cand e gata turnam peste blat si nivelam usor. Bagam la congelator pentru 20 de minute, timp in care facem mousseul de ciocolata cu lapte, in acelasi mod ca cel de ciocolata neagra. Cand e gata si acesta il turnam peste tort si nivelam, dupa care hop iar in congelator. Ultimul personaj al povestii ciocolatoase e mousse ul de ciocolata alba, care are aceeasi traiectorie si soarta ca celelalte doua. Cand am aranjat si acest mousse bagam la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte.
Pam-pam-paaam! Tortul nostru e gata si arata senzational, plus ca gustul e din alta lume! Sa il serviti cu pofta!:)
IMG_6062



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =