Chec inimioara (gust de lamaie)

Chec inimioara (gust de lamaie)
 

INGREDIENTE:3 cani faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
175 grame unt, temperatura camerei
2 cani zahar
3 oua
1 cana iaurt/sana/lapte cu zeama de lamaie
4 linguri suc proaspat de lamaie
coaja de la 2 lamai
1 lingurita vanilie
IMG_6456

Se apropie Ziua Indragostitilor (din nou :D) si stiu ca sunt printre voi si persoane care sarbatoresc. Dar si daca nu asta e scopul vostru pentru perioada imediat urmatoare, checul pe care vi-l aduc astazi in atentie are un gust atat de bun incat tot merita facut si gustat. Deci puteti sa il faceti cum am facut eu, cu inimioare, sau cu stelute, sau cu broscute, sau..puteti sa il faceti simplu, cu cacao. Eu am folosit doua tavi de chec mai mici, daca doriti mai mult dublati cantitatea. Sau triplati-o. Nu va judec. ­čśë

Nu am poze din making of, pentru ca era tarziu (ora mea preferata pentru gatit. Not.) si nu am avut nici lumina nici timp de shooting. Dar jur pe rosu ca e o reteta atat de simpla incat nu va trebuie multe poze.
Incepem prin a cerne faina impreuna cu sarea si cu praful de copt.
In alt vas, batem untul si zaharul pana devin pufoase. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugam iaurtul(sau sana, sau o cana de lapte in care am amestecat o lingura de zeama de lamaie) si omogenizam.
Apoi adaugam si zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie.
Turnam jumatate din amestecul de faina, amestecam, turnam si cealalta jumatate. Nu amestecam foarte mult, cat sa se omogenizeze.
Incepand cu momentul asta, fie turnam tot intr-o tava unsa si tapetata, fie procedam cum am facut eu, si anume: impartim amestecul in doua parti egale, iar in una punem putin colorant rosu. Amestecam si turnam in tava special pregatita, apoi bagam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Cand e gata, lasam sa se raceasca si taiem felii groase cam cat un deget, din care decupam forme de inimioare. Deci sa zicem ca avem ..10–15 felii de chec rosu, decupam 10-15 inimioare.
Restulde compozitie, cea alba, o avem pregatita, iar cuptorul incins la 160 C. Turnam doar putina compozitie in tava, cam 3-4 cm, apoi asezam feliutele ..ma rog..inimioarele, in picioare, infipte in compozitia alba. Dupa ce le-am pus una langa alta si am format un fel de sir indian, turnam si restul compozitiei albe peste inimioare. Nu e problema daca nu acopera in intregime inimioarele, creste la copt.
Nu va faceti probleme nici cu privire la faptul ca inimioarele intra pentru a doua oara la cuptor, vor ramane la fel de moi si aromate.
Bagam iar la cuptor, deci, si lasam acolo pana trece din nou testul scobitorii, dar atentie sa nu infigeti scobitoarea in centru, unde sunt inimioarele, ci in compozitia alba.
Scoatem din cuptor, racim, feliem si ne bucuram atat de aspect cat si de gust.:) Pudram cu zahar, daca vrem, sau facem o glazura de lamaie din putin zahar pudra si zeama de lamaie.

IMG_6449



Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 1 =