Kazandibi

Kazandibi
 

INGREDIENTE:1 lingurita unt
3 linguri zahar
85 grame faina
45 grame faina porumb(merge si cu malai)
950 ml lapte
200 grame zahar
3 lingurite esenta vanilie
scortisoara(optional)
Kazandibi este, din cate am citit, un desert turcesc de mare succes. Nu am fost inca in Turcia sa confirm, dar mi s-a parut o reteta interesanta, simpla si de efect, asa ca imediat cum am vazut-o pe net am si facut-o.
Se face cu ingrediente pe care le avem tot timpul la indemana, super rapid.
IMG_6476

Incepem prin a incalzi cuptorul. Ungem o cratita sau tava cu unt si presaram cu cele 3 linguri de zahar, apoi bagam la cuptor pana se topeste zaharul.
IMG_6461
Intre timp, intr-o craticioara amestecam faina cu faina de porumb si cu laptele si le punem pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn sa nu se prinda.
IMG_6458
Cand incepe sa se ingroase adaugam si restul de zahar.
IMG_6460
Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si turnam compozitia in tava in care s-a topit zaharul.
IMG_6462
Bagam la cuptor pentru 15-20 minute.
IMG_6463
Racim si rasturnam pe o farfurie. Daca dorim, presaram scortisoara peste. Eu am presarat niste zahar brun pe care l-am topit putin.
IMG_6472
IMG_6474



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − ten =