Pâine împletită cu Nutella

Pâine împletită cu Nutella
 

INGREDIENTE:450 grame făină
180 ml lapte
2 gălbenușuri (cu albușurile ungem pe deasupra)
8 g drojdie uscată
30 grame unt
70 grame zahăr
un vârf de sare
200 grame Nutella (sau altă cremă de ciocolată)Astăzi am o rețetă foarte bună și ușoară, care, bonus, arată și frumos. E extraordinară dimineața, la cafea, caldă, aburindă, aromată. Așa, să se asorteze cu ce aveți in ceașcă. 🙂

IMG_6552

În laptele călduț adăugăm drojdia , o linguriță de zahăr și amestecăm, apoi lăsăm 15 minute.Cernem făina și o amestecăm cu zahărul și sarea.
Peste făină punem gălbenușurile, untul și amestecul de drojdie și frământăm(7-8 minute) până formăm o bilă omogenă.
IMG_6537
Acoperim cu folie de plastic și punem la dospit, la cald, 40 minute, până își dublează volumul. Apoi împărțim în 4 părți egale.
IMG_6538
Întindem prima foaie si cu ajutorul unui cerc(24 cm) trasăm un cerc, prin apasare ușoară pe suprafața foii. Nu vrem să decupăm, ci doar să ne orientăm.
IMG_6539
Începem să întindem crema de ciocolată, încadrându-ne in cerc.
IMG_6541
Peste prima foaie punem o altă foaie întinsă, repetând procesul.
IMG_6542
După ce terminăm și așezăm și ultima foaie, așezăm un pahar în centru, apoi începem să tăiem în jurul paharului, trasând linii până împărțim in 14.
IMG_6545
Apoi, cu paharul încă la locul lui, începem să întoarcem foile simetric, până formăm un model ce seamănă cu o floare.
IMG_6546
Scoatem paharul și ungem cu albușul bătut. Băgăm la cuptorul încins la 180C, 15-20 minute, până devine auriu.
IMG_6548
IMG_6559



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 7 =