INGREDIENTE:450 grame făină
180 ml lapte
2 gălbenușuri (cu albușurile ungem pe deasupra)
8 g drojdie uscată
30 grame unt
70 grame zahăr
un vârf de sare
200 grame Nutella (sau altă cremă de ciocolată)Astăzi am o rețetă foarte bună și ușoară, care, bonus, arată și frumos. E extraordinară dimineața, la cafea, caldă, aburindă, aromată. Așa, să se asorteze cu ce aveți in ceașcă. 🙂
În laptele călduț adăugăm drojdia , o linguriță de zahăr și amestecăm, apoi lăsăm 15 minute.Cernem făina și o amestecăm cu zahărul și sarea.
Peste făină punem gălbenușurile, untul și amestecul de drojdie și frământăm(7-8 minute) până formăm o bilă omogenă.
Acoperim cu folie de plastic și punem la dospit, la cald, 40 minute, până își dublează volumul. Apoi împărțim în 4 părți egale.
Întindem prima foaie si cu ajutorul unui cerc(24 cm) trasăm un cerc, prin apasare ușoară pe suprafața foii. Nu vrem să decupăm, ci doar să ne orientăm.
Începem să întindem crema de ciocolată, încadrându-ne in cerc.
Peste prima foaie punem o altă foaie întinsă, repetând procesul.
După ce terminăm și așezăm și ultima foaie, așezăm un pahar în centru, apoi începem să tăiem în jurul paharului, trasând linii până împărțim in 14.
Apoi, cu paharul încă la locul lui, începem să întoarcem foile simetric, până formăm un model ce seamănă cu o floare.
Scoatem paharul și ungem cu albușul bătut. Băgăm la cuptorul încins la 180C, 15-20 minute, până devine auriu.