Ouă pe pat de spanac

Ouă pe pat de spanac
 

INGREDIENTE:spanac proaspăt
telemea
smântână de gătit
ouă
sare, piperTreaba stă în felul următor: într-o noapte, târziu, când teoretic trebuia să lucrez la un material dar practic nu aveam niciun chef, am dat pe Paprika.Canalul meu preferat. 🙂
Și era acolo un irlandez care…fie că era târziu și-mi era mie foame, fie că era el talentat așa, dar făcea numai rețete bune. Am înregistrat tot cu puțina memorie pe care o mai aveam liberă la ora aia și, în speranța că voi reuși să-mi păcălesc vârsta înaintată, a doua zi le-am scris pe o hârtie, sa fac și eu rețetele.
A ieșit ceva bun, bun de tot. Prima rețetă e cea de mai jos, ouă pe pat de spanac, a doua niște cheeseburgeri sanatoși (așa mă mint eu, că nu am avut sos 😀 )și ultima un smoothie de fructe de pădure căruia nu i-am mai făcut poze, că prea multe făcusem în ziua respectivă. Hai să vedem prima rețetă.
IMG_6986
Treaba stă simplu de tot: se taie niște spanac proaspăt (baby spinach am pus eu)
IMG_6967
și se pune în formele de soufle sau în niște căni rezistente la cuptor(el așa a pus). Peste el se presară niște telemea de vacă(el a pus de capră, dar eu nu mănânc decât brânză de vacă)
IMG_6971
și se toarnă smântână de gătit cam 3/4. Se sparge un ou, se completează cu smântână și se asezonează cu sare și piper.
IMG_6972
Se bagă la cuptorul încins pentru câteva minute (el l-a lăsat mai puțin, și gălbenușul era moale, eu, mai stresată de fel, am zis să se facă, să se facă, și l-am lăsat cu un minut, două, în plus).
Între timp, tăiem niște pâine batonașe(not pictured) pe care le prăjim într-o tigaie în care am topit niște unt și am încins niște ulei. Asezonăm cu sare și piper și pam-pam ! Super mic dejun!

IMG_6986Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *